Biserica Romano-Catolică din Vatra Dornei, în anul 1910 (ID: IMG-0007)

Avem în față o carte poștală realizată undeva după anul 1920, cel târziu până în anul 1925. Neavând și partea verso, nu se poate spune dacă aceasta a fost sau nu circulată la timpul ei. Însă știm că această carte poștală a fost realizată de Tipografia „Ilustrația” din Gherla pentru Librăria Universală Sigmund Zimmet, care a avut un punct de vânzare și în târgul Dorna Watra.

*completare venită din partea lui Andrei Avram: aceasta este o ilustrată realizată după anul 1920. Firma din Gherla, care a editat sute de cărți poștale românești, s-a înființat după anul 1920.

În această carte poștală se poate observa un lăcaș de cult din Dorna Watra, și anume Biserica Romano-Catolică. În planul secund se poate observa clădirea Palatului Comunal, actuala primărie a orașului Vatra Dornei. Cele două clădiri, alături de altele, se regăseau pe strada Principală, adică actuala stradă Mihai Eminescu.

Vatra Dornei, Dorna Watra, Bad Dorna, Biserica Romano-Catolică din Vatra Dornei, cărți poștale din Vatra Dornei, strada Mihai Eminescu

Localitate și județ: Vatra Dornei, Suceava
Categorie: Religie și spiritualitate, clădiri, străzi
Locație: Strada Mihai Eminescu
Datare: aprox. 1920-1925
Sursă: eBay (ebay.com)
ID de arhivă: IMG-0007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *