Despre noi

Ce reprezintă proiectul Arhiva Dorna Watra?

Arhiva Dorna Watra reprezintă o platformă online cu temă istorică și nu numai, complet gratuită și fără nicio urmă de publicitate de orice fel. Prin intermediul arhivei sunt puse la dispoziție oricui este interesat crâmpeie de istorie care au legătură cu vechiul târg Dorna Watra, dar și cu localitățile din Țara Dornelor, precum Dorna Candrenilor, Iacobeni sau Poiana Stampei.

Ce se poate găsi pe Arhiva Dorna Watra?

Având în vedere gama largă de domenii pe care ne putem desfășura activitatea, Arhiva Dorna Watra va conține cu timpul un număr destul de mare de fotografii vechi și cărți poștale, hărți militare și nu numai, articole din presa locală, națională sau internațională în cadrul cărora sunt menționate numele localităților din Țara Dornelor, dar și documente de tot felul, de la scrisori personale și documente de război, până la afișe stradale vechi și contracte de închiriere.

Ce ne propunem pe viitor?

În viitorul apropiat ne propunem să colaborăm cu un număr tot mai mare de persoane care dețin colecții personale de cărți poștale și fotografii vechi din Vatra Dornei, pe care să le digitalizăm și să le oferim gratuit pentru vizualizare în cadrul Arhivei Dorna Watra. Am ajuns deja la un acord cu o persoană din Țara Dornelor care deține o colecție impresionantă de documente vechi, care a acceptat să le pună la dispoziție pe această platformă istorică online.

Cum ne susținem proiectul?

Având în vedere că Arhiva Dorna Watra reprezintă o platformă online complet gratuită, nu percepem taxe pentru vizualizarea lucrurilor pe care reușim să le arhivăm și să le punem la dispoziția dumneavoastră, fapt pentru care toate costurile care apar sunt susținute din donații și din fondurile personale ale administratorilor Arhivei Dorna Watra.

De ce am ales numele Arhiva Dorna Watra?

Pentru că un nume mai simplu decât Arhiva Dorna Watra nu credem că putea exista pentru un astfel de proiect. Cuvântul „arhiva” vine ca o dorință de a prezenta acest proiect ca fiind pe cât de serios posibil, în timp ce „Dorna Watra” reprezintă vechiul nume al târgului, iar mai apoi a stațiunii care au dus la cunoașterea zonei pe întregul continent și nu numai.

Pentru orice alte întrebări te rugăm să vizitezi pagina noastră de contact.