Fosta Biserică Ortodoxă Românească, arsă într-un incendiu (ID: IMG-0006)

Avem în față o carte poștală realizată undeva după anul 1920, cel târziu până în anul 1925. Neavând și partea verso, nu se poate spune dacă aceasta a fost sau nu circulată la timpul ei. Însă știm că această carte poștală a fost realizată de Tipografia „Ilustrația” din Gherla pentru Librăria Universală Sigmund Zimmet, care a avut un punct de vânzare și în târgul Dorna Watra.

*completare venită din partea lui Andrei Avram: aceasta este o ilustrată realizată după anul 1920. Firma din Gherla, care a editat sute de cărți poștale românești, s-a înființat după anul 1920.

În această carte poștală se poate observa unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Dorna Watra la acea perioadă, cunoscut sub numele de Biserica Ortodoxă Română și care a fost construită pe actualul teren pe care astăzi se află Ocolul Silvic Vatra Dornei. Această biserică a dispărut înainte de Primul Război Mondial în urma unui incendiu devastator.

Biserica Ortodoxă Românească, Dorna Watra, Vatra Dornei, religie, clădiri, cărți poștale, cărți poștale din Vatra Dornei

Localitate și județ: Vatra Dornei, Suceava
Categorie: Religie și spiritualitate, clădiri
Locație: Strada Dornelor, colț cu strada Mihai Eminescu
Datare: aprox. 1920-1925
Sursă: Pic Click (picclick.com)
ID de arhivă: IMG-0006

2 comentarii publicate

  1. Mai exact, această biserică a fost mutată în părculețul de lângă Casa Vladimir (pe atunci casă parohială, acum Întreprinderea Minieră). A ars într-adevăr în anul 1954, existând bănuiala unei mâini criminale comuniste. Resturile temeliei se văd și astăzi în părculețul menționat. În urma incendiului s-a găsit o icoană neatinsă de flăcări care, în prezent, se află în biserica de lângă Biblioteca Municipală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *