Fosta stradă Grânicerilor și clădirile istorice din centru (anii 1910-1920)

strada Luceafărului, strada Grânicerilor, Vatra Dornei, Dorna Watra, Bad Dorna

strada Luceafărului, strada Grânicerilor, Vatra Dornei, Dorna Watra, Bad Dorna

Aducem în atenție o nouă carte poștală ilustrată cu Vatra Dornei, apărută undeva între 1920 și 1930, creatorul acesteia fiind Verlag Warenhaus Schaffer. Cartea poștală este necirculată și prezintă o imagine cu actuala stradă Luceafărului, fostă strada Grânicerilor, fostă strada Regele Carol al II-lea.

Cartea poștală a fost pusă la licitație pe Delcampe, la licitație, de către utilizatorul Cartofilie_România, din țara noastră, cu un preț de pornire de 13,99 de euro, echivalentul a 68 de lei. Fiind necirculată, ilustrata nu poartă nicio ștampilă sau mesaj pe partea verso.

Ilustrata prezintă o vedere generală, pe partea față, a străzii Grânicerilor, actuala stradă Luceafărului, destinată exclusiv traficului pietonal. În partea stângă jos se poate observa fostul Oficiul Poștal, iar pe mijloc sus, în plan îndepărtat, se vede Izvorul Unirea, actualul Hotel Maestro.

În anii 1940, pe când strada purta numele Regele Carol al II-lea, undeva pe partea stângă, la numărul 9, funcționa Hotelul Wolf. Strada a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar primul nume pe care l-a avut a fost strada Mikuli, denumită după compozitorul armeano-român Karol Mikuli.

Localitate și județ: Vatra Dornei (județul Suceava)
Categorie: Clădiri și construcții, străzi și alei
Locație: strada Luceafărului, fostă strada Grânicerilor
Producător sau vânzător al cărții poștale: Verlag Warenhaus Schaffer
Datare: necunoscut cu exactitate, probabil 1910-1920
Sursă: Delcampe
ID de arhivă: CP-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *