Împrumut de război în rândul cetățenilor din Vatra Dornei (anul 1916)

„Apel. Cetățeni! După victoriile strălucite pe câmpiele de luptă armatele noastre se află adânc în țeara dușmanului. Învingerea deplină este apropiată, răsplata victoriei ni suride, pacea durabilă plină de glorie. Spre a se ajunge la această țintă trebue să se însoțiască la victoria pe câmpia de luptă și superioritatea economică asupra dușmanului.

De a patra oară vă cheamă deci patria, să procurați mijloacele trebuincioase pentru armata noastră, pentru războiul nostru sfânt. Împrumutul de războiu al patrulea, scutit de bir, cu interese de 5,5% se va efectua dela 17 april până la 15 mai a. c. cu prețul de 92,50.

Subscripțiunea minimă este de 100 coroane, pentru care se vor depune în numerar numai 15 coroane 50 b. O plasare mai bună a capitalului nici nu se poate. Alergați cu toții la locurile de subscripție, la oficiele poștelor, la bănci. Vă gândiți cu toții, că efectul mare a împrumutului de războiu înseamnă o victorie mare asupra dușmanului.

Fiecare cătățean austriac bun, ori-ce patriot bun, fiecare locuitor al țerii noastre credincioase împăratului trebue să subscrie împrumutul de războiu și va faceo”.

Localitate și județ: Vatra Dornei (județul Suceava)
Categorie: Documente de război, afișe stradale
Locație: târgul Vatra Dornei
Datare: 15 aprilie 1916
Sursă: Bildarchiv Austria (Arhiva Națională a Austriei)
ID de arhivă: DOC-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *