O vedere generală a orașului Vatra Dornei realizată de pe Pârtia Parc (anul 1933)

Aducem în atenție o nouă carte poștală ilustrată cu Vatra Dornei, lansată în anul 1933, creată de Ilustrația Gherla. Cartea poștală face parte din colecția personală Ciprian Pardău, fiind circulată, și prezintă o vedere generală asupra orașului Vatra Dornei din acele vremuri.

Locul din care a fost realizată imaginea poate fi localizat undeva în vârful Pârtiei Parc de astăzi, de unde se poate observa, de la stânga la dreapta, Vila Cembra, Școala Nr. 4, Hotelul Carol, Cazinoul, Biserica Catolică, Spitalul Municipal sau Maternitatea.

Cartea poștală a fost expediată din Vatra Dornei la data de 27 iulie 1933, iar la destinație a ajuns în următoarea zi, la data de 28 iulie 1933. Destinatarul pare a fi Dumitru Busuioc, contabilul Subrevizoratului Școlar Tulcea, Dobrogea. Ilustrata poartă un mesaj semnat de Eugen Brandabur:

„Domnule Busuioc, vă rog dacă vor sosi lefurile noastre pe vacanță să fiți atât de bun să ni le trimiteți pe adresa Iosef Schmegner pentru Eugen Brandabur, strada Popenilor, nr. 6, Vatra Dornei Băi, Bucovina. Vă mulțumesc”.

Din cartea poștală originală am extras și imaginea cu care este ilustrată.

Localitate și județ: Vatra Dornei (județul Suceava)
Categorie: Vederi generale, natură
Locație: vârful Pârtiei Parc de astăzi
Producător sau vânzător al cărții poștale: Ilustrația Gherla
Datare: anul 1933
Sursă: colecția personală Ciprian Pardău
ID de arhivă: CP-7

2 comentarii publicate

  1. Mai degrabă Dumitru Busuioc, nu credeți? La formula de introducere se vede punctul i-ului deasupra literei o. Și să încercăm și descifrarea: „Domnule Busuioc, vă rog dacă vor sosi lefurile noastre pe vacanță să fiți atât de bun să ni le trimiteți pe adresa Iosef Schmegner pentru Eugen Brandabur, strada Popenilor, nr. 6, Vatra Dornei Băi, Bucovina. Vă mulțumesc, Eugen Brandabur”. Domnului Dumitru Busuioc, Contabilul Subrevizoratului Școlar Tulcea, Dobrogea.

    1. Vă salut! Ba da, pare să aveți dreptate în legătură cu numele Dumitru Busuioc. Am actualizat pagina cu informațiile oferite de dumneavoastră. Mulțumim pentru contribuție. Numai de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *