Pavilionul Runc din Vatra Dornei, prezentat pe o carte poștală antebelică (anul 1909)

Pavilionul Runc, Vatra Dornei, Dealul Runc, Dorna Watra

Pavilionul Runc, Vatra Dornei, Dealul Runc, Dorna Watra

Aducem în atenție o nouă carte poștală ilustrată cu Vatra Dornei, apărută în anul 1909, creatorul acesteia fiind Verlag der Papierhandlung Hammer. Cartea poștală este circulată și prezintă o imagine cu clădirea Pavilionului Runc, de pe Dealul Runc, dispărută în zilele noastre.

Cartea poștală a fost pusă la vânzare pe Delcampe de către utilizatorul Cartofilie_Romania, din țara noastră, la un preț de 22,99 de euro, echivalentul a 112 lei, iar ilustrata poartă pe partea verso o ștampilă a Oficiului Poștal Dorna Watra.

Ilustrata prezintă, pe partea verso, un text consistent redactat în limba germană, fără a fi însă semnat cu ziua, luna și anul expedierii. Aceasta a fost trimisă din Dorna Watra către Radautz. Traducerea mesajului de pe partea verso, oferită de Bogdan în comentarii: „Cordiale urări de bine de la Dorna. Cum ai primit scrisoarea mea? Momentan locuiesc în Vama. Servus”.

Localitate și județ: Vatra Dornei (județul Suceava)
Categorie: Clădiri și construcții, natură
Locație: Dealul Runc
Producător sau vânzător al cărții poștale: Verlag der Papierhandlung Hammer, Bad-Dorna
Datare: anul 1909
Sursă: Delcampe
ID de arhivă: CP-9

2 comentarii publicate

  1. Mesajul de pe verso: „Cordiale urări de bine de la Dorna. Cum ai primit scrisoarea mea? Momentan locuiesc în Vama. Servus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *